Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De staat van het internet 2020

February 27, 2020 @ 3:00 pm - 5:00 pm

Op 27 februari 2020 organiseert Waag met partners voor de tweede keer de jaarlijkse lezing de Staat van het internet.

Dit jaar zoomen we in op onze digitale identiteit.

Wie bepaalt, beheert en beschermt mijn online identiteit?

Het jaar 2020 lijkt een cruciaal jaar te gaan worden voor onze digitale identiteit. De manier waarop we onze identiteit (opnieuw) kunnen gaan inrichten zal grote gevolgen hebben voor onze democratische en soevereine toekomst. Kunnen we overal alleen nog maar met onze Facebook- of Google-accounts naar binnen, of krijgen we de mogelijkheid zelf te beslissen welke data we met wie delen? Met andere woorden, hoe krijgen en houden we regie over welke identiteit we online aannemen?

De Staat van het internet-lezing wordt dit jaar gegeven door Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen en expert in Privacy by Design. Daarnaast is hij verbonden aan het onderwerp IT-recht bij de rechtenfaculteit van de Universiteit van Groningen. Met deze unieke combinatie van expertise over privacy in ontwerp en recht, zal Hoepman de peilstok in het internet steken en ingaan op de uitdagingen in het ontwerpen en beheren van een veilige en democratische digitale identiteit.

Na de lezing zal GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg een reactie geven op de lezing van Hoepman, om vervolgens in paneldiscussie verder in te gaan op het onderwerp en de politieke consequenties die deze met zich mee zal dragen. Ook directeur van Bits of Freedom, Evelyn Austin zal zitting nemen in het panel. Andere sprekers van het panel worden binnenkort bekend gemaakt.

Start programma: 15:00 uur
Afsluiting: 17:00 uur

 

De Staat van het internet wordt mede mogelijk gemaakt door SIDN en de OBA.

SIDN

OBA

Details

Date:
February 27, 2020
Time:
3:00 pm - 5:00 pm
Website:
https://waag.org/nl/event/staat-van-het-internet-2020

Organizer

Waag technology & society
Website:
https://waag.org/nl

Venue

Openbare bibliotheek Amsterdam, OBA theater 7e etage
Oosterdokskade 143
Amsterdam, Netherlands
+ Google Map